Over Reis over de grens

In de bergen van Talgar

Welkom reizigers! Wat leuk dat jullie hier terecht zijn gekomen en hier naar inspiratie voor jullie volgende reis zoeken. Wij zijn een reislustig, ondernemend, multicultureel gezin, bestaande uit twee ouders en drie kinderen. Met een pre-puber, een schoolkind en een kleuter is het altijd een uitdaging om iets te vinden dat alle kinderen aanspreekt en waaraan alle kinderen mee kunnen doen. Daarbij gaan we vaak over de grens, zowel letterlijk als figuurlijk. Letterlijk omdat wij vaak naar het buitenland gaan en figuurlijk omdat je bij het reizen met kinderen ook wel eens over je eigen grenzen heen gaat. Op deze blog vind je reizen binnen en buiten Europa voor gezinnen met schoolgaande kinderen.

Over mij

Mijn naam is Henriette en ik ben ergens halverwege de dertig. Ik ben opgegroeid in een dorp vlakbij Rotterdam. Het reizen is er met de paplepel ingegoten. Letterlijk. Toen ik enkele maanden oud was kreeg ik mijn pap al in wat nu de voormalige DDR is. Vele reizen naar het buitenland volgden. Op mijn achttiende, na het behalen van mijn middelbare schooldiploma, heb ik Nederland verlaten voor een studie in Antwerpen. Tijdens mijn studie heb ik deelgenomen aan het Erasmusprogramma van de Europese Unie waardoor ik een heel jaar met een beurs in Leipzig mocht studeren. Daar heb ik mijn van oorsprong Russische man Alexander leren kennen.

Najran

In Duitsland zijn onze jongens Nikolai (2008) en Kirill (2010) geboren. In 2013 besloten we Europa te verlaten en verhuisden we naar de campus van een nieuwe internationale universiteit in Saoedie Arabië. Daar werd in 2014 onze dochter Julia geboren. De tijd in Saoedie Arabië is van grote invloed geweest op ons als gezin en in het algemeen op onze kijk op de wereld. In Oktober 2018 zijn wij vanwege het academische werk naar Europa teruggekeerd.

Door onze multiculturele achtergrond en geschiedenis hebben wij als gezin een vrij unieke “loopbaan” en gaan we letterlijk en figuurlijk over de grenzen heen. Op mijn blog vind je reizen binnen Nederland en binnen en buiten Europa met de eerlijke mening van mijn kinderen. Ik richt me daarbij speciaal op ouders met schoolgaande kinderen of beginnende pubers.

Voor meer informatie, tips, suggesties, opmerkingen, vragen of een samenwerking, kun je mij mailen naar info@reisoverdegrens.nl.


Comments

 1. Dag,

  Mijn naam is Rostam Golzad, mede-oprichter van het boekingsplatform Musjroom. Musjroom is een online reisplatform waar reizigers van over de wereld accommodaties kunnen boeken bij locals. Met aandacht aan unieke en voordelige verblijven proberen we onze gasten een onvergetelijk verblijf te bezorgen. Verhuren is bij Musjroom volledig kosteloos.

  Ik zag uw website voorbijkomen en heb genoten van de artikelen en foto’s. Staat u open voor een samenwerking? Zo, ja met wat voor samenwerkingen heeft ervaring mee?

  Ik hoor graag van je.

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  With love and gratitude,

  Rostam Golzad
  Co-founder

  The Netherlands
  Pastoor koopmanweg 26, Den Helder
  +31850041474

  E rostam@musjroom.com
  I http://www.musjroom.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *