Jaaroverzicht 2023

Jaaroverzicht 2023

Het klinkt zo cliché, maar het jaar 2023 is voorbijgevlogen! Ook dit jaar zat weer vol met reizen en ook dagelijkse beslommeringen. En op bloggersgebied was dit ook mijn beste jaar. Kortom, we hebben veel gedaan en gezien en ik ben tevreden hoe het jaar verliep. Net als de voorgaande jaren 2021 en 2022 kijk ik in mijn jaaroverzicht 2023 terug op het afgelopen jaar.

Januari/Februari/Maart

Januari

Het nieuwe jaar 2023 luiden we in met een partijtje sjoelen en wat vuurwerk. Gewoon rustig thuis met familie. In Januari is het plotseling een stuk kouder zodat er ook een dik pak sneeuw ligt. Persoonlijk ben ik geen fan van sneeuw maar het levert wel mooie plaatjes op. Ook maken we wat korte wandelingen en bezoeken we het grote fort Eben-Emael net over de grens in België. 

Jaaroverzicht 2023
Jaaroverzicht 2023

Februari

Februari staat vooral in het teken van school. Met twee kinderen op de middelbare school is er altijd wel iemand met een toets op maandag. Dit zorgt er toch voor dat het een stuk moeilijker wordt om weekendjes weg te gaan. Gelukkig valt de voorjaarsvakantie in februari dit jaar. We maken een driedaagse city trip naar onze eigen hoofdstad Amsterdam. en bezoeken voornamelijk musea zoals het Rijksmuseum en het Anne Frankhuis. We genieten van een korte vlucht boven Nederland in This is Holland en we leren alles over amazone-rijden in de Hollandsche Manege. Maar we hebben helaas ook veel dingen niet kunnen doen, zoals het Van Goghmuseum en daarom komen we zeker nog eens terug. 

Jaaroverzicht 2023

Maart

Maart is een rustige maand. Mijn dochter doet met haar dansgroep mee aan het Limburgs Kampioenschap Jazzdance dat in Heel plaatsvindt. Dat was ook mijn enige korte uitje deze maand. 

April/Mei/Juni

April

Het weer is eindelijk weer wat mooier en we kunnen er weer op uit. Met Pasen zoeken we paaseieren in de tuin en maken een wandeling over de Brunssummerheide. Mijn oudste gaat met school vijf dagen naar Zuid-Duitsland. Eind april hebben we een week vakantie en vliegen we naar Boedapest. Vijf dagen brengen we in deze mooie stad door. We maken een lange wandeling langs bijna alle bezienswaardigheden, gaan een dagje naar Boeda en genieten optimaal. Hongarije is voor mij een nieuw land. Mijn 29e land inmiddels.

Jaaroverzicht 2023

Mei

Mei staat in het teken van wandelen. We doen mee aan de lokale Avond4daagse, bezoeken het drielandenpunt in Vaals en eind mei gaan we ook nog naar het Oorlogsmuseum Overloon omdat daar het beroemde Militracks event plaatsvindt. We zijn hier voor het eerst en vooral de jongens vinden het geweldig.

Jaaroverzicht 2023

Juni

In juni blijven we eigenlijk de hele maand thuis. Mijn oudste zoon maakt wel diverse langere wandelingen om te trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse. 

Juli/Augustus/September

Juli

In juli begint eindelijk de zomervakantie. Mijn oudste zoon loopt half juli voor de tweede keer mee in de Nijmeegse Vierdaagse. Hij loopt zijn 4×30 kilometer zonder problemen uit. Vrijwel gelijk daarna vertrekken we naar mijn schoonouders in Kazachstan. De hitte van Almaty valt rauw op ons dak. Zo heet is het nog nooit geweest. Het is er zelfs ondraaglijk warm. We vluchten de stad uit en gaan een weekend kamperen aan de oevers van het zoute Tuzkolmeer. De omgeving is prachtig, het kamperen is basic. Er is geen toilet of douche en we krijgen dus een mooie les zelfredzaamheid. ‘S Ochtends als we wakker worden, komt er een kudde paarden langs gegaloppeerd en we hebben een prachtig uitzicht op de mooie pieken van het Tien Shangebergte. De hoogste piek is 7000 meter. Weer terug in Almaty bezoeken we nog een waterpark en maken we nog wat wandelingen door de stad. Ook gaan we nog een keer de bergen in.

Jaaroverzicht 2023

Augustus

De hitte in Almaty is nog steeds ondraaglijk. Van mijn plannen om naar Oezbekistan te reizen komt niks terecht. We besluiten dan ook om de rest van de vakantie naar buurland Kirigizië te gaan. In ons yurt camp aan de zuidelijke oever van Issyk-Kol komen we helemaal tot rust. We zwemmen, rusten en gaan op excursie naar de watervallen van Barskoon. Dat is de enige plek aan de zuidelijke oever waar we nog niet geweest zijn. We blijven in totaal 5 dagen in Kirgizië en pas twee dagen voor onze terugvlucht naar huis keren we terug naar Almaty. In de rest van de maand augustus bezoeken we nog de EuregioZoo in Aken, genieten we van het mooie weer aan de oever van de Maas in Wessem en wandelen we nog een dagje in de Duitse Eifel. 

Jaaroverzicht 2023

September

In september trouwt mijn neefje. Hij woont in Engeland en ik wil hier graag bij zijn. Ik heb van beide scholen toestemming gekregen om de kinderen mee te nemen, ookal missen ze maar een dag school. Op donderdagmiddag na school rij ik met de kinderen en mijn vader naar Calais. Daar nemen we de boot naar Dover en overnachten vervolgens in een huisje op een landgoed bij Canterbury. Daarna rijden we met een tussenstop in Milton Keynes naar het plaatsje Northwich bij Liverpool. Het thema van de bruiloft is “Woodland Wedding” en de bruiloft vindt plaats in een bos. Twee witte uilen brengen de ringen, er is een roofvogelshow, een mini-golf, een klimparcours voor kinderen en een grote woodlandbarn waar het diner is. We genieten volop. De dag na de bruiloft bezoeken we nog  de bijzondere Anderton Boat Lift. Daarna is het tijd om naar huis te gaan en vlieg ik met de kinderen vanuit Liverpool terug naar Nederland. De rest van de maand september verloopt rustig. Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. We gaan nog wel traditigetrouw appels plukken in Vaals. 

Jaaroverzicht 2023

Oktober/November/December

Oktober

In oktober is het nog mooi weer. We bezoeken het Belgische Nationaal Park de Hoge Kempen. Dat smaakt zeker naar meer en ik besluit in de toekomst nog eens vaker naar dit mooie park te gaan. Er zijn maar liefst negen toegangspoorten dus we kunnen nog even vooruit. In de herfstvakantie blijven we in Nederland en maken we de oversteek naar Ameland. We blijven vier nachten op Ameland. We brengen onder andere een bezoekje aan het Bunkermuseum, aan de Vuurtoren, het bezoekerscentrum in Nes en gaan glowgolfen en fietsen heel wat af. Het weer doet gelukkig leuk mee. Alleen de laatste dag regent en waait het. Mijn dochter maakt nog een ponyrit over het strand. Een droom die uitkomt. 

Jaaroverzicht 2023

November

In november regent het bijna de hele maand. Gelukkig zijn er ook nog een paar mooie dagen en gaan we een dagje naar de Efteling. Dit is een jaarlijks uitje dat nooit verveelt. Het is druk maar wel goed te doen en we hoeven nooit erg lang in de rij te staan.

Jaaroverzicht 2023

December

Begin december ligt er weer sneeuw. Op school staat de eerste toetsweek alweer voor de deur. We doen verder niet veel. We maken een kribkeswandeling in Mheer en vieren kerst gewoon thuis. Op Tweede Kerstdag maken we nog een wandeling door Valkenburg.

Jaaroverzicht 2023

Persoonlijk

Dit jaar breng ik voornamelijk heel veel uren door in de manege, in schaakclubs en in de ijshal. Op het werk gaat het prima en komt een ander verloningssysteem zodat we er allemaal op vooruit gaan. Van het goede voornemen om meer te gaan sporten, komt helaas niet veel terecht, dus dat schuif ik maar op naar 2024. Qua gezondheid gaat het redelijk. Het is wel eens slechter geweest.

Jaaroverzicht 2023

Blog

Dit jaar schreef ik, inclusief dit jaaroverzicht 2023, 10 blogs. Nog steeds veel te weinig, gezien het aantal onderwerpen dat nog op de plank ligt. Dit is een puntje dat ik in 2024 wil verbeteren. Mijn bezoekersaantallen gingen in vergelijking met 2022 omhoog. Zo had ik 18122 weergaves en 13878 bezoekers. De populairste blog was wederom de wandeling langs oude tanks in het Brander Wald, gevolgd door de blog over Nationaal Park de Meinweg. Deze twee blogs stonden in de voorgaande jaren ook bovenaan. Nieuw in de top drie is mijn blog over het oorlogsmuseum Hürtgenwald. Blogs over Nederland en Duitsland doen het sowieso erg goed. En ook de blogs over onderwerpen als de Tweede Wereldoorlog trekken veel lezers. Het blog over ons bezoek aan fort Eben-Emael was dit jaar het meest bezochte blog dat ik in dit jaar schreef. Op instagram plaatste ik maar 7 foto’s en geen reels. Hier moet ik me ook maar eens in gaan verdiepen.

Jaaroverzicht 2023

Vooruitblik 2024

We hebben voor het jaar 2024 nog geen concrete reisplannen. Ik wacht nog steeds op goedkeuring van bepaalde vakanties. Een aantal dingen staan wel op de agenda: op 4 februari ga ik met mijn dochter naar het Horse Event in de Brabanthallen in Den Bosch, mijn middelste zoon gaat in April een week naar Engeland met school, mijn oudste wil voor de 3e keer meelopen in de Nijmeegse Vierdaagse en in de herfstvakantie ga ik waarschijnlijk met de kinderen naar Londen. Uiteraard gaan we weer naar Kazachstan, maar we willen ook naar Griekenland, naar de Somme in Frankrijk en wandelingen en uitstapjes maken in Nederland zelf. Zo staat de Keukenhof nog steeds hoog op mijn lijstje. 

Ook dit jaar wil ik mijn lezers weer bedanken voor het bezoeken van mijn blog. Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2024!

Jaaroverzicht 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *